کد خبر 650993
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۹

در حال حاضر بیکاری جوانان و به ویژه قشر تحصیل‌کرده جامعه همچنان بالا و ۲ برابر نرخ عمومی است و نرخ بیکاری برای ۳۰ ساله‌های کشور به‌عنوان مهم‌ترین گروه جوینده شغل دست‌کم ۳۰ درصد شده است.

به گزارش مشرق، پس از گزارش اخیر مؤسسه پژوهش های بازرگانی که از تجمع5.5میلیونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها پشت دروازه‌های بازار کار خبر داده بود، وزیر علوم هم چند روز پیش روایتی از 5میلیون دانشگاهی بیکار داشت تا زنگ خطر رسیدن شمار بیکاران به 10میلیون نفر تا 1400 به صدا درآید.

کارشناسان اقتصادی دلایل مختلفی را برای «بحران بیکاری» فارغ التحصیلان مطرح کرده اند، نداشتن برنامه ریزی و سیاست صحیح در زمینه اشتغال فارغ التحصیلان، عدم هماهنگی سیستم آموزش عالی در جذب دانشجو متناسب با نیاز بازار کار، عدم شناخت درست نسبت بازار کار با سطح تحصیلات، تئوری بودن محتوای آموزش داده شده، عدم مهارت فارغ التحصیلان ... از جمله دلایل وضعیت آشفته این روزهای فارغ التحصیلان بیکار است.

 در حال حاضر بیکاری جوانان و به ویژه قشر تحصیل‌کرده جامعه همچنان بالا و 2 برابر نرخ عمومی است و نرخ بیکاری برای 30 ساله‌های کشور به‌عنوان مهم‌ترین گروه جوینده شغل دست‌کم 30 درصد شده است.

دولتی ها معقدند که سال ها تبلیغ برای جذب جوانان در دانشگاه ها باعث انباشت عظیمی از تقاضای کار فارغ التحصیلان شده و صدها هزار نفر امروز به سن کار رسیده اند، اما همچنان روند گذشته ورود جوانان به رشته های مختلف دانشگاه ها ادامه دارد و دریغ از یک برنامه ریزی صحیح برای اشتغال قشر تحصیل کرده جامعه از سوی دولت.

تغییر اساسی در سیستم آموزشی کشور از ابتدایی تا دانشگاه،‌ اصلاح فرهنگ کار و نگاه جامعه به مشاغل گوناگون، تقویت دستمزدها، ارتقاء امنیت شغلی و غیره ده‌ها اقدام ریشه‌ای دیگر  برای گشایش بازار کاراست که مغفول مانده است . همچنین  موضوع بازنگری در رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها ، لزوم حذف موقت برخی رشته‌ها، متوقف کردن پذیرش دانشجو در بعضی گروه‌ها و مانند آن نیز باید انجام شود تا بتوان به مرور به سمت اصلاح عرضه و تقاضای نیروی کار کشور پیش رفت.

در کنار برنامه ریزی برای فارغ التحصیلان بیکار یکی از مهم ترین مسائل دولت ها در یکی دو دهه اخیر درباره مسائل بازار کار، ناتوانی سیاست گذاران در تنظیم برنامه های بازار کار بوده به نحوی که به صورت مداوم این بازار با ریزش مشاغل و نیروی کار مواجه بوده و هست. به بیان ساده تر از یکسو دولت ها از طریق منابع عمومی کشور و همچنین سرمایه گذاری های بخش خصوصی، تلاش می کنند اشتغال زایی کنند و از سوی دیگر برخی مشاغل و واحدهای تولیدی کشور به دلیل عدم برنامه ریزی ورشکست شده و از بازار کار خارج می شوند.

اکنون با وجود شرایط بحرانی در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی و پیش بینی بیکاری 10 میلیون نفر در 1400 اخبار تازه ای مبنی بر واردات کارگرساده خارجی و ریزش 500 هزارفرصت شغلی موجود نیز به گوش می رسد. وارداتی که ناشی از عدم برنامه ریزی دولت برای اشتغال فارغ التحصیلان و کمبود کارگر ساده در بازار کار خواهد بود.

منبع: نسیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 14
  • مهدی ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
    0 1
    مگه بیکار داریم
  • ۲۲:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
    1 0
    یک مساله ای که هست اینه که یک دانشجوی مثلا فنی،توی دانشگاه هیچ وقت با مباحث عملی واقعی و ابزارهای مربوط به رشته اش درست آشنا نمیشه شاید حتی برخی مفاهیم اصلی رو هم درک نکنه .اصطلاحا مهندس صفرکیلومتر یا نیمپز بهش میگن.معمولا به دانشجو میگن خودش باید دنبال این چیزا باشه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس